Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786
Anda nak tahu cara bina IKLAN BERKUALITI? Baca ni.. - Oh Mudahnya

Anda nak tahu cara bina IKLAN BERKUALITI? Baca ni..

creativeadvertising_291[1]

Membina iklan Nampak mudah tapi secara batinnya memerlukan teknik yang betul. Jika tidak anda sentiasa ‘bersedekah’ memhabiskan duit poket anda.

 

Ramai orang komplen, ‘saya dah buat banyak iklan tapi sales ciput je’

 

Jangan terlalu obsess untuk buat iklan sahaja tanpa memantau keberkesanan iklan anda. Berikut 3 cara membina iklan berkualiti…

 

  1. Relevan yang BETUL

Bermaksud produk anda untuk orang yang tepat.

Contoh… saya nak beli tshirt baru. Tapi malas nak keluar rumah.. Jadi saya google sahaja.. T shirt online

6

 

Paling atas tu dari lazada… Saya pun klik iklan atas tu.. masuk ke dalam website lazada..

Wow.. banyaknya tshirt. Saya pun tengok2 dan terbeli satu..

 

7

 

Jadi moralnya…Lazada target barang die kepada orang yang betul (saya la yang desperate nak cari tshirt).

 

Relevan yang betul bermaksud target iklan produk anda untuk orang yang betul. Jika anda guna fb ada memerlukan interest yang betul untuk jumpa orang yang betul.

Kalau anda nak tahu cari interest yang betul di fb ads BACA SINI

 

 

  1. Call to action

Untuk membuat iklan berkesan memerlukan anda memberi inspirasi kepada pelanggan supaya klik iklan anda. Contoh anda nak buat iklan like ke fanpage anda… cuba beza 2 ayat di bawah:

 

Anda berasa badan berisi dan nak kurus?

atau

Badan macam ‘Tong Dram’ dan nak slim seawal 7 hari? Klik LIKE

 

Nampak tak? (tak paham komen kat bawah..)

 

Lihat iklan tshirt tadi..

8

Kenapa saya tertarik iklan lazada tadi?

+ Iklan teratas

+ Best Price Online (Tawaran dari lazada)

+ Call to action – Buy now, Enjoy Massive Saving!

 

Dorang suruh beli dekat die.. Call to action jelas.. biasa anda akan Nampak Buy Now, Download Now, Click Here dan bla…bla…

Tu semua call to action… Jelas objektif pengiklan nak pelanggan  buat apa..

 

Kalau anda nak tahu banyak cara buat Iklan Berkualiti KLIK SINI

(Anda pasti tak menyesal….. KLIK SINI)

 

 

 

  1. Nilai tambah

Setiap produk mesti ada pesaing.. Macam mana nak bersaing dengan sihat?

Kurangkan rege la….

 

Choiii…. Kurang rege bermakna kurang untung.

Apa kata dari kurang rege baik buat nilai tambah contoh beri free gift… Pelanggan akan tertarik jika disertakan dengan free gift (nilai tambah).

 

Contoh… Anda buat dropship.. Antara syarat dropship tak boleh main harga.. harga fix..

Jadi macam mana nak free gift…? ala barang 2-3 ringgit pun di kira free gift.

Tapi ingat…..

Anda juga boleh bagi free gift ebook… tak de modal.. tulis sendiri je… Bagi la tips ke, panduan ke, teknik ke…

 

Cer tengok GO Shop… Setiap barang mesti ada free gift.

 

Okla cukup 3.. dah panjang sangat.. Anda pun dah bosan kan..

 

Bye….

 

p/s Nak belajar Affiliate dengan Betul? Download Modul Tuisyen Affiliate DISINI

front-page