Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/tipscari/public_html/ohmudahnya.com/wp-content/plugins/statpress-reloaded/statpress.php on line 1786
Buat Duit dengan Blog - Oh Mudahnya

Buat Duit dengan Blog

Blog

Ramai orang ada blog dan ramai orang tak tahu yang blog die boleh buat duit. Banyak atau sikit tu tak kisah asalkan boleh hasilkan pendapatan sampingan.

Terdapat beberapa asbab duit datang dari blog

 

1. Iklan

Banner yang sebelah tepi, atas, bawah dan dalam pos semua boleh letak. Kalau trafik blog memang dah banyak mesti ada je orang yang nak tempah.

Harga banner tu bergantung pada saiz. Lagi besar lagi mahal ye.

 

2. Servis

Kalau anda buat servis, boleh guna blog jugak untuk buat duit. Biasa servis yang orang buat adalah reka logo, banner, iklan, calender dan banyak lagi la.

Jika offline servis macam insuran, repair kereta, jahit baju pun boleh masukkan dalam blog. Orang sekarang ni kan nak mudah je. Yang penting masuk no fon

 

3. Affiliate

Haa ni pulak jual produk orang lain. Anda promote je. Kalau ada jualan dari produk yang anda promote, anda dapatla komisen. Banyak sikit bergantung pada harga produk yang anda promosikan.

Kalau guna blog yang penting adalah teknik SEO. Tu kena menuntutla. Kalau tulis memang tak habis. Kalau anda serius giler dalam blog baik guna domain hosting sendiri. Ada je yang murah.

Ala untuk permulaan ni guna je hosting Malaysia. Ok je.. Jalan je blog aku.

 

Okla anda serius nak buat duit dengan blog baik tengok SINI. Mamat ni Taiko buat duit dengan Blog.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *