Kenapa dah beli pelbagai ebook, berpuluh hadir seminar tapi masih GAGAL? - Oh Mudahnya

Kenapa dah beli pelbagai ebook, berpuluh hadir seminar tapi masih GAGAL?

Entry ni khas untuk anda yang masih gagal dalam perniagaan internet….

 

1. Nak buat semua benda

Dalam internet ni banyak lubuk income yang anda boleh buat..

Aku amik 2 contoh je iaitu jual produk ataupun affiliate.

Semua orang tahu jual produk ni seperti ubat kuat, baju, kosmetik dan sebagainya.

Affiliate pula jadi agen untuk produk digital seperti ebook, video, software dan sebagainya..

 

Hasil pemantauan aku, otai yang buat sale ribu2 ni tak buat  2 2 sekali…

Mesti salah 1.. Aku ‘stalker’ otai jual kosmetik.. pos setiap ari jgn cakap la.. penuh bonet.. Tengok dekat Wall cerita strategi jual produk, pos barang dan berkaitan sewaktu dengan nya…

 

Aku pun ‘stalker’ lagi satu taiko jual produk digital… Kalau die buat affilliate jadi top je.. tengok wall tak de lak cite bungkus barang, pos barang… Yang ada strategi jadi top affiliate, software itu..software ini…

 

Jadi aku simpulkan.. Nak power 1 perkara tak boleh buat semua… Nak jual produk fizikal.. jual betul2.. Nak jadi affiliate.. Buat affiliate betul-betul… Otak kita ada 1.. Nak fokus 2 benda agak berat la…

FOKUS 1 je tu.. Dah power buat la 2 2

 

2. Time Management

‘Tak payah sembang la.. aku dah besar.. pandai-pandaila aku nak bahagi masa”

Berapa ramai yang merancang untuk hari esok??

Aku pun tak buat..hahaha

 

Serius… Kalau dah merancang untuk hari esok memang mudah.. Tak dela.. cakap nak buat keje… buka laptop.. buka fesbuk layan status, layan video, baca blog.. last-last dah tengah hari…

Pastu baru menyesal…

Okla.. aku dah merapu ni..

 

Kalau rasa masal GAGAL lagi.. Datang kat aku.. aku nak tarik telinga..haha

9645347_orig[1]

One Comment

Leave a Reply to Azwan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *