Peniaga Fb kena baca: Cari Idea untuk INTEREST di Facebook Ads - Oh Mudahnya

Peniaga Fb kena baca: Cari Idea untuk INTEREST di Facebook Ads

Ramai yang komplen

“ Tak de idea nak letak dalam interest di Fb Ads”

Sebenarnya kerja tu mudah je… Anda boleh skodeng-skodeng fanpage orang lain.

Okla..straigh to the point…..

 

PENTING!!

Pilih interest yang hampir sama dengan NICHE anda. Contoh…. Saya nak jual kain pasang ( Ni sentiasa ada demand)

 

Nak jual kat sape?

Pompuan

 

Siapa?

Cikgu, kerja kerajaan, kerja pejabat swasta (Mereka ni selalu pakai baju kurung)

 

Pesaing?

Niche baju perempuan (Radiusite, fareeda….errrrr…buntu)

 

Ok bab nak cari pesaing buntu…page-page yang berkaitan boleh dijadikan interest.

Sekarang buka fesbuk….

1

 

Mula-mula saya nak masukkan Fareeda nyata jelita

Taip….  Pages liked by people who like Fareeda nyata jelita

2

Keluar banyak page… boleh cuba masukkan setiap nama page di interest…

  • Lebih baik kalau 1 adset 1 interest

 

Anda nak kaji lagi dalam??

Masukkan 2 page pula contohnya… Pages liked by people who like FAREEDA..Nyata Jelita and Lisa Surihani

Fareeda dan Lisa tu tukar la nama fanpage mengikut niche anda… Ini hasilnya…

3

 

 

Masih tak de idea nak pilih interest di facebook?… Nak cuba yang lain pulak?

Anda boleh cuba Favorite interests of people who like…

4

Pastu pilih la yang berkaitan.. kalau interest mengarut tu tak payah la.. Contoh yang shopping mall tu berkaitan.. boleh cuba..

 

Kalau nak lebih detail lagi cuba yang ni lak.. (banyak pulak aku bagitau…tak pe khas tuk pembaca blog ni..huhu)

Pages liked by men over the age of 25 who live in Malaysia and who like…..
5

Malaysia tu boleh tukar Kuala Lumpur ke, Johor ke… Pandai-pandai hangpa la…

Pastu nak tukar men kepada women pun boleh.. Umur tu nak letak 30 ke,18 ke… cuba la…

Okla cukup 2 ye…

 

Dah dapat ke idea nak pilih interest di facebook ads? Jangan nak komplen lagi ye asyik interest sama je..

 

Sebelum tu kita recap balik

1.  Pages like by people who like…

2.  Pages like by people who like … anda…

3.  Favorite interests of people who like…

4.  Pages liked by men over the age of 25 who live in Malaysia and who like…

 

p/s kalau anda nak belajar SEO saya sarankan KITAB PINK ini

p/p/s Nak tahu lebih Affiliate? Download Modul Tuisyen Affiliate bernilai RM129 secara PERCUMA

>>DOWNLOAD SINI<<

 front-page

 

 

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *